West-Friesland Beweegt

Sporten met collega’s

Samen trainen om doelen te behalen?

Hebben jullie je met het bedrijf of een team aangemeld voor een tof evenement en wil je als team goed voorbereid zijn?

Wij hebben de gecertificeerde trainers in huis om jullie op pad te helpen, sterker te maken of juist sneller!

Mail ons voor meer informatie en mogelijkheden.

Samen sporten is goed voor je gezondheid
In het verleden toonde onderzoek al aan dat we sporten in groep makkelijker volhouden dan alleen. Las regelmatig een sportsessie met je collega’s in. Het is niet alleen leuker, maar ook een stuk makkelijker om vol te houden.

Een wekelijks vast trainingsmoment samen met collegas?

In plaats van een Vrij-mi-bo een lekkere training? Of aan het einde van een (misschien wel zittende) werkdag lekker even aan de slag samen.

Bootcamp, Powerwalken of Hardlopen? Alles is mogelijk!

Samen sporten verlaagt je stressniveau

Sporten is de ideale manier om stoom af te blazen. Na een zware werkdag kan even samen zweten dus de ideale vorm van ontlading zijn. Wie in een groep sport verlaagt zijn stressniveau namelijk sneller dan iemand die alleen sport. Tijdens jullie work-out kunnen jullie elkaar namelijk aanmoedigen waardoor je je zowel mentaal, fysiek als emotioneel beter voelt.

Nog meer voordelen van sporten met collega’s

Samen sporten zorgt voor een betere sfeer op de werkvloer

Sporten kan ook een vorm van teambuilding zijn. Op de werkvloer gedragen je collega’s zich namelijk vaak anders dan in hun vrije tijd. Door samen een sportieve activiteit te doen, leren jullie elkaar meteen beter kennen. Zeker een sport waarbij jullie moeten samenwerken zoals bijvoorbeeld voetbal zorgt voor een hechtere band. Resultaat? Jullie kunnen het beter met elkaar vinden en ook op professioneel vlak zorgt het voor een betere samenwerking.

Samen sporten bevordert je prestaties

Wanneer je in een sleur zit, ben je vaak niet erg productief. Nog een reden dus om tijdens je werk even een korte work-out in te plannen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat sporten een positief effect heeft op zowel je concentratie als op je geheugen. Nog een pluspunt? Fysieke inspanning zorgt ook voor een open geest. Zo heb je achteraf vaak meer inspiratie en krijgt ook je creativiteit een boost.